عکاسی پرتره یکی از مشهور ترین سبک های عکاسی است که در بین عکاسان آماتور و حرفه ای از محبوبیت فراوانی برخوردار است. در عکاسی پرتره، چهره ی سوژه مورد نظر هدف اصلی عکاسی و دوربین است.
گرفتن عکس پرتره نیازمند رعایت نکاتی است که به شما کمک می کند عکاسی بهتر و حرفه ای تری داشته باشید.
عمق میدان کم
یکی از نکاتی که عکاسان پرتره باید به آن دقت کنند عکاسی با عمق میدان دید است. تا جایی که لنز و نحوه قرارگیری سوژه به شما اجازه می دهد، عمق میدان را در عکس هایتان کم کنید. با کم کردن عمق میدان پس زمینه عکس به حالت بوکه در می آید و داشتن تصاویری با بوکه مناسب جذابیت عکس هایتان را چندین برابر می کند.
حفظ پس زمینه
در عکاسی پرتره در فضای باز شما یک قدم در خلاقیت جلوتر هستید که می توانید از پس زمینه های عالی و مختلفی برای جذابیت عکس پرتره استفاده کنید. بنابراین پس زمینه هایی ایجاد کنید که برای فضای تصویر شما مناسب باشد.
فوکوس روی چشم ها
چشم ها خیلی چیزها را نشان می دهند؛ شادی، غم، شوق، هیجان و…
بنابراین در عکاسی پرتره از چشم ها غافل نشوید. چشم های سوژه باید کانون توجه هر پرتره ای باشد. این یعنی در فوکوس بر روی چشم ها، شما باید یه حداکثر وضوح برسید.
فوکوس بر روی چشم ها یک نکته مثبت دیگر هم دارد. آن هم اینکه با این کار پوست سوژه لطیف تر به نظر می رسد و هنگام روتوش عکس زمان کمتری از شما می گیرد. همچنین بخاطر میانه بودن چشم ها در صورت، باعث می شود فوکوس در مرکز صورت اتفاق بیفتد.
با فرمت RAW عکاسی کنید
درصورتی که با فرمت پیش فرض دوربین عکاسی کنید، تمام عکس های گرفته شده با پسوند jpg ذخیره می شوند و دوربین تغییراتی روی آن اعمال می کند. اما برای اینکه عکس های بهتری داشته باشید پیشنهاد ما به شما عکاسی با فرمت raw یا خام است. این قابلیت را می توانید در منوی تنظیمات پیدا کنید که با توجه به مارک دوربین، پسوند آن متفاوت است. در نهایت عکسی که ثبت کرده اید با بسیاری از نرم افزارهای ادیت قابل تغییر است و به این دلیل که فشردگی کمتر در عکس صورت گرفته، تغییرات مناسب تر و باکیفیت تری می توانید روی عکس اعمال کنید.
ادیت و روتوش عکس
برای اینکه عکس هایتان زیباتر و بی نقص تر باشند روتوش و ادیت عکس بعد از عکاسی به کارتان می آیند. بهتر است این مهارت را بیاموزید تا نتیجه بهتری از عکس های پرتره تان بگیرید. برنامه های شناخته شده زیادی برای این منظور در دسترس عکاسان هستند مانند فوتوشاپ (photoshop)، لایت روم (lightroom) و…
با کمی تمرین و آموزش های لازم خیلی زود به این برنامه ها تسلط کافی پیدا می کنید. اما برای خروجی بهتر، عکاسی با فرمت خام را فراموش نکنید.
نتیجه گیری
عکاسی پرتره فعالیتی لذت بخش و به نسبت ساده تر برای یادگیری است. اگر دوربین مناسب و مهارت کافی را دارید می توانید در هر زمانی عکاسی را شروع کنید. اما اگر احتیاج به عکاس کاربلدی دارید که شما را همراهی کند و از شما عکس های مدنظرتان را بگیرد، می توانید از آفیشیار برای پیدا کردن عکاستان کمک بگیرید.