از تصاویر سیاه و سفید سخت گرفته تا تصاویر رویایی با پسزمینههای تار، عکاسی پرتره تماما به توان کنترل دوربین توسط عکاس، حس او به سوژه و خلاقیت برای گرد هم آوردن این عناصر به روشهای منحصربهفرد بستگی دارد.
عکاسی پرتره چیست؟
عکاسی پرتره سبکی از عکاسی است که سوژه های انسانی را به تصویر می کشد. عکاسـی پرتره از ابتدای عکاسی وجود داشته است. از زمانی که لوئیس داگر داگرئوتیپ در سال ۱۸۳۹ عکاسی پرتره را اختراع کرد (همان سالی که رابرت کورنلیوس دوربین را به سمت خود گرفت و آنچه را که عموماً معتقدند اولین عکس پرتره سلفی است ثبت کرد) تا کنون، عکاسی پرتره فرم و سبک خاص خود را ادامه داده است.
۸ نکته عکاسی پرتره
یک دوربین دیجیتال DSLR یا بدون آینه به شما امکان می دهد جنبه های مختلف ترکیب بندی عکس خود را کنترل کنید. هنگامی که نحوه کار با دوربین خود را دانستید، می توانید ISO و جبران نوردهی را برای تغییر نور تنظیم کنید. یا بسته به اینکه پرتره شما ثابت است یا متحرک، سرعت شاتر را تغییر دهید. میتوانید عمق میدان خود را تنظیم کنید تا فوکوس را روی ویژگیهای صورت مدل خود را افزایش دهید و پسزمینه را محو کنید. یا از عمق عمیقتر با لنز واید برای داشتن پرتره محیطیتر استفاده کنید.
چند تکنیک عکاسی وجود دارد که میتوانید برای بهبود عکسهایتان و تبدیل پرترههای خوبتان به پرترههای عالی استفاده کنید:
دیفیوز کردن منبع نور
هنگام انتخاب یک محیط، در نظر بگیرید که نور طبیعی ملایم و منتشر شده از یک منبع غیر مستقیم برای عکاسی پرتره بهتر است. نور مستقیم و تند یا آفتاب شدید می تواند سایه های تیره ناخواسته ایجاد کند یا رنگ های غیر برای طبیعی پوست ایجاد کند. از یک دیفیوزر مانند یک سافت باکس یا یک ورقه سفید برای نرم شدن نور و ایجاد جلوهای جذابتر استفاده کنید.
از لنز بلندتری استفاده کنید
لنز ۵۰ میلیمتری به عنوان یک لنز تله فوتو با رده متوسط در نظر گرفته میشود و طول استانداردی که بسیاری از عکاسان پرتره دوست دارند از آن استفاده کنند را دارد. با این حال این اندازه، صحنه ای آشنا و معمولی ایجاد می کند. از یک لنز بلندتر، مانند لنز در محدوده ۸۵ تا ۲۰۰ میلیمتر استفاده کنید تا فشردهسازی تصویر بهتری را بدون ایجاد اعوجاج در پیکسلها ایجاد کنید. فاصله کانونی بیشتر میتواند پسزمینه شما را به سوژه نزدیکتر کند، بوکه (تاری پسزمینه) را افزایش دهد و تصویری پویاتر ایجاد کند.
موقعیت متفاوتی پیدا کنید
میتوانید با زیر پا گذاشتن قانون یک سوم و عکاسی در زوایای نامتعادل یا حتی در سطح چشم سوژه، چشمانداز جدیدی به عکسهایتان بیاورید. سعی کنید در زوایای مختلف و فواصل مختلف از اطراف مدل خود عکس بگیرید. از زاویه بالا یا از کناره عکس بگیرید، ژست های مدل خود را تغییر دهید تا جذاب ترین زاویه را برای عکس پرتره آنها پیدا کنید
نورپردازی خود را داشته باشید
نورپردازی خود را بیاورید. فلاش دوربین یک ویژگی ضروری است که نور را به عکس های شما می آورد، اما همیشه نور مورد نیاز شما را تامین نمی کند. برخی از فلاش ها، به خصوص اگر در یک هد شات از نمای نزدیک استفاده شوند، می توانند چهره سوژه را خیس و نامتناسب نشان دهند. فلاش خارج از دوربین برای تغییر شرایط نور برای افزایش کنتراست و کنترل سایه ها در پرتره های شما مفید است و آنها را از نظر بصری جالب تر و پویاتر می کند. در حالی که نور طبیعی می تواند برای عکاسی پرتره در فضای باز عالی باشد. نور مستقیم خورشید گاهی اوقات می تواند بسیار زیاد باشد. میتوانید از نور خارجی برای نوردهی کم استفاده کنید و از نور فلاش خود برای ایجاد یک عکس کاملاً روشن استفاده کنید.
دیافراگم را تغییر دهید
دیافراگم باز، عمق میدان کم ایجاد می کند، پس زمینه را محو می کند و سوژه شما را به کانون اصلی تبدیل می کند. با این حال، اگر بیش از یک سوژه دارید (مانند یک عکس پرتره خانوادگی)، دیافراگم کوچکتر همه را در فوکوس نگه می دارد.
لوازم مختلف را امتحان کنید
از اشیاء موجود در پیش زمینه خود، مانند شاخ و برگ یا معماری، عکس بگیرید تا عنصری پویاتر در ترکیب بندی خود داشته باشید. یک لنز بلندتر میتواند به محو شدن اشیاء جلویی کمک کند، فوکوس را روی سوژههای شما متمرکز کند و یک جزء زیباییشناختی جالب به عکس شما اضافه کند. عکاسی از میان اشیاء شفاف می تواند الگوها یا انعکاس های منحصر به فردی ایجاد کند. در حالی که عکاسی از طریق چیزی مانند حصار می تواند کادربندی جالبی را در اطراف سوژه شما ایجاد کند. سوژه خود را از طریق ویترین فروشگاه یا بین شاخه ها برای ترکیب بندی پویاتر کنید.
از ژل استفاده کنید
ژل ها می توانند به تغییر حال و هوا یا تغییر دمای رنگ پرتره شما کمک کنند. اگر عکسبرداری شما رنگ پوست غیرطبیعی یا رنگهای عجیب و غریب تولید میکند، ممکن است مجبور شوید دمای نور خود را تنظیم کنید. اگر در یک روز ابری عکاسی میکنید، می توانید از ژل نارنجی دمای رنگ (CTO) استفاده کنید تا محیط را گرمتر کنید. برعکس، اگر تصاویر شما خیلی گرم به نظر میرسند، می توانید از ژل آبی با دمای رنگ (CTB) برای خنک کردن آن استفاده کنید. نوع عکسی که میخواهید دمای مورد نیازتان را تعیین کند، بنابراین برای محیط عکاسی خود برنامهریزی کنید.
با ویرایش و پردازش کار را به اتمام برسانید
روتوش و بهبود عکس های خود با نرم افزارهای ویرایش می تواند به صحنه شما ظاهر نهایی مورد نیاز را بدهد. چه نیاز به برش دادن یک قسمت ناخواسته، روشن کردن یک سایه ناهنماهنگ یا تغییر پس زمینه عکس خود داشته باشید، با برنامه های ویرایش و عملکرد آنها آشنا شوید تا عکس پرتره خود را به سطح بهتری برسانید.