احتمالا شما هم عکس هایی را که نورها حالت های خاصی را دارند را دیده اید. اگر می خواهید بدانید چطور چنین عکس هایی را بگیرید با ما همراه باشید. در عکاسی به این گونه از عکس ها عکاسی با نور طولانی یا Long Exposure می گویند.
چنین عکس هایی، تکنیک های خاص خود را دارند. البته با یک آموزش خوب و تمرین و تکرار به راحتی می توان آن را یاد گرفت.
امروز در این مقاله قرار است که با این سبک عکاسی بیشتر آشنا شوید پس با ما همراه باشید.
عکاسی با نور طولانی یا Long Exposure چیست؟
به این معنی است که هرچقدر نور کمتر به سنسور بخورد می توانیم چنین عکس هایی را بگیریم. برای مثال می توان سرعت شاتر را در ۵، ۱۰، ۱۵، ۳۰ و حتی یک دقیقه تنظیم کرد تا چنین عکس هایی بتوانیم بگیریم.
نکات کلیدی عکس های نور طولانی:
۱. در این نوع از عکس ها حتما باید از سه پایه استفاده شود. زیرا با کوچک ترین تکانی، عکس های شما تار می شود.
۲. از شاتر های کابلی یا تایمر دار استفاده کنید. تا هنگام فشردن دکمه شاتر دوربین لرزش نداشته باشد.
آیا بهتر نیست Iso را بیشتر کنیم جای اینکه سرعت شاتر را پایین بیاوریم؟
کاربرد فیلترND در عکس های نور طولانی
معمولا در شب نور کمتری داریم و با افزایش سرعت شاتر به راحتی می توانیم عکس های نور طولانی بگیریم. اما در روز با افزایش بسیار زیاد Iso و همچنین کمترین سرعت شاتر نمی توانید نتیجه ی دلخواه خود را داشته باشید. راه حل این مشکل فیلتری به نام ND است.
کاربرد این فیلتر به این صورت است که میزان عدد فیلتر های استپ نوری را تاریک می کند تا ما بتوانیم عکس های نور طولانی یا Long Exposure خوبی را در روز بگیریم. از این تکنیک می توان برای عکسهای آبشارها، ابرها، سواحل، رودخانه ها و حتی غروب خورشید استفاده کرد.
تنظیم شات و فوکوس در عکاسی نور طولانی
در این نوع عکاسی نیز مانند حالت های دیگری ترکیب بندی(Composition)، قاب بندی(Framing) و چشم انداز(Perspective) اهمیت بسیاری دارد.
برای شروع ابتدا باید دوربین را بروی یک سه پایه نصب کنید. فوکوس را از شارپ ماندن بر روی فوکوس صحنه تنظیم کنید. Iso را روی ۱۰۰ قرار دهید و و گشودگی دریچه دیافگرام را متوسط انتخاب کنید. سرعت شاتر را باید به نسبت همین تنظیمات قرار دهید. در صورتی که می خواهید از لانگ اکسپوژر طولانی تر استفاده کنید باید از حالت Bulb استفاده کنید.
یکی از نکاتی که باید در هنگام عکاسی Long Exposure رعایت شود این است که با فرمت Raw ذخیره شود. در این حالت بعد از ذخیره ی عکس راحت تر می توان آن را ادیت کرد.
با استفاده از فیلتر ND از ورود نوراضافی جلوگیری می کند. اما این کار به معنی این که فوکوس مناسبی خواهید داشت نیست. هنگامی که در این حالت از منظره یاب دوربین نگاه می کنید بسیار تاریک تر از حالت عادی خواهد بود. قبل از قرار دادن فیلتر، فوکوس را تنظیم کنید. از آنجایی که فوکوس را در حالت دستی قرار داده اید، دیگر قابل تعویض نخواهد بود.
یک عکس تستی گرفته، سپس با زوم داخل عکس فریم قسمت های مختلف عکس را بررسی کنید. این عکس اجازه می دهد تا قبل از گرفتن عکس Long Exposure ایرادات دوربین در تنظیمات را رفع کنید.
آب و هوای مناسب عکاسی نور طولانی
روزهایی که هوا صاف و بدون ابر است مناسب اینگونه از عکاسی نیست. همچنین روز های بارانی را نباید برای عکس های نور طولانی انتخاب کنید.
باید همواره وضعیت آب و هوا را یکسره چک کرد تا برای عکس برداری سوژه ی ما مناسب باشد.
مکان مدنظرتان برای عکاسی نور طلایی را کامل بررسی کنید
قبل از اینکه به مکان مورد نظر خود بروید به خوبی آنجا را بررسی کنید. زیرا ممکن است برای تکنیک Long Exposure مناسب نباشد.
این نوع عکاسی مانند عکاسی ماکرو، جهانی متفاوت از آنچه که مشاهده می می کنیم را به ما نشان می دهد. برای این نوع عکاسی بهتر است به مکان مورد نظر بروید و عکسی را که می خواهید بگیرید را در ذهن خود تجسم کنید. این کار به شما کمک خواهدکرد تا لوکیشین مناسب خود را انتخاب کنید.
به دنبال انتخاب ترکیب های مناسب باشید. حرکت سوژه ها، تعامل قاب ها با یکدیگر بسیار مهم هستند. حتی در شرایط عادی چگونگی حرکت ابرها و اب را هم پیش بینی کنید.
سعی کنید خورشید را در ترکیب بندی های خود قرار ندهید زیرا باعث می شود Over Exposure شود و به طور کلی عکس شما را نابود خواهد کرد. همچنین ممکن است به لنز شما آسیب وارد شود و حتی دوربین شما آتش بگیرد.
اگر نمی توانید خورشید را از کادر دوربین خارج کنید، صبر کنید تا خوشید پشت ابر پنهان شود سپس عکس خود را بگیرید.
جمع بندی
البته این ارقام و اعداد چیز ثابتی نیست و ممکن است هر لحظه مجبور به تغییر آنها بشوید. برای همین باز هم تکرار می کنم حتما چنتا عکس تستی بگیرید تا نور مناسب را پیدا کنید.
یک تست دیگر که باید انجام دهید این است که، نوردهی را با زمانبندی مناسب تنظیم کنید. اگر تصویر تیره تر یا روشن تر باشد و یا اگر نیاز به تنظیم مجدد شاتر باشد، باید آنرا مجدد تنظیم کنید.
عکاسی نور طلایی یا Long Exposure بسیار سرگرم کننده است. اما باید جوانب بسیاری را مد نظر قرار دهید. به یاد داشته باشید، هنگامی که از سرعت شاتر طولانی استفاده می کنید ۳۰۰ شات را ثبت نمی کنیم، در واقع این تنها یک شات است که درآن نوردهی بسیار طولانی تر بوده است.
در نهایت امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد و بتوانید عکس های زیبا و به یاد ماندنی را ثبت نمایید.