عکاسی در فضای بسته به حالتی گفته می شود که عکاسی در خانه، استودیو یا فضای داخلی انجام شود. عکـاسی صنعتی، املاک پرتره یا عکاسی از اشیا بی جان نمونه هایی از عکاسی در فضای بـسته هستند. عکاسی در فضای بـسته برخلاف آن که بسیار راحت به نظر می رسد، در شرایطی می تواند از عکاسی در فضای باز بسیار سخت تر باشد. تنظیم نوردهی، تن رنگ ها، چیدمان در قاب تصویر و… از مواردی هستند که در عکاسی فضای بسته اهمیت پیدا می کنند. نکاتی هستند که پروسه عکاسی در فضای بسته را برای شما راحت تر و بی دردسرتر می کنند.
تنظیمات دوربین
نور محیط زمان عکاسی در فضای بسته کمتر است. پس شما به تنظیماتی احتیاج پیدا می کنید تا این کمبود نور را جبران کنید. این موارد در تنظیمات دوربین برای ثبت عکس بهتر به شما کمک می کنند:
۱.ایزو: در صورتی که از سه پایه استفاده می کنید ایزو را روی ۱۰۰ تنظیم کنید. اما در صورتی که دوربین در دستتان است، می توانید عدد ایزو را به ۸۰۰ یا حتی ۱۰۰۰ تغییر دهید.
۲.سرعت شاتر: سرعت شاتر مناسب برای استفاده دوربین روی دست ۱۰۰/۱ است. اما درصورتی که از سه پایه استفاده کنید سرعت شاتر می تواند کندتر باشد.
۳.دیافراگم: دیافراگم مناسب برای عکاسی پرتره در فضای بسته ۴/f یا کمتر است. برای عکاسی املاک یا دکوراسیون داخلی می شود از دیافراگم ۱۱/f هم استفاده کرد.
۴.فرمت عکس: RAW
استفاده از نور طبیعی تا حد امکان
نور طبیعی بهترین نور برای عکاسی است، چون باعث تغییر در واقعیت رنگ ها نمی شود. اگر به پنجره با نور خوبی دسترسی دارید تا جایی که ممکن است نزدیک به پنجره و در زیر تابش نور طبیعی عکاسی کنید. این تکنیک عکس هایی با نور بهتر برای عکاسی از محصولات و عکاسی چهره به شما می دهد.
درصورتی که سوژه شما نیاز به مشخص بودن چهره دارد سوژه را پشت به پنجره قرار ندهید. زیرا تابش نور باعث می شود سوژه در عکس تاریک تر بیفتد. همچنین اگر تابش نور شدید است، فاصله با پنجره را بیشتر کنید یا پرده برای نرم کردن نور استفاده کنید.
از سایه ها استفاده کنید
از بازی با سایه ها نترسید. سایه ها می توانند عمق و احساس را به عکس های شما اضافه کنند.
در صورتی که مشغول عکاسی پرتره یا اشیا بی جان هستید، سوژه را به نحوی قرار دهید که نور به نیمی از آن بتابد و نیمه ی دیگر را سایه بپوشاند. همچنین می توانید از نورهای دیگر قابل دسترس در محیط عکاسی نیز استفاده کنید. و زاویه نور را تغییر دهید. اما فراموش نکنید برای استفاده از نورهای مصنوعی، وایت بالانس دوربین را با توجه به نور تنظیم کنید.
از بکگراند عکاسی غافل نشوید
در عکاسی فضای بتسته می توانید به دو صورت از بکگراند استفاده کنید. در حالت اول برای تاکید روی سوژه می توانید از پس زمینه های ساده و تک رنگ یا خلوت استفاده کنید. اگر پس زمینه شلوغی دارید برای اینکه تمرکز از روی سوژه گرفته نشود، کمی بکگراند را تار کنید یا به وسیله نور پردازی سوژه و بکگراند را از یکدیگر جدا کنید.
در صورتی که می خواهید پس زمینه هم در عکس شما نقش داشته باشد، می توانید از فاصله کانونی واید با دیافراگم بستـه تر استفاده کنید.
از سوژه های زیاد استفاده نکنید
عکاسی محیط بسته .با محیط های دیگر تفاوت دارد. برای پر کردن قاب تصویر از سوژه های متعدد و زیاد یا وسایل بزرگ استفاده نکنید. چون با شلوغ شدن تصویر با توجه به کوچک تر بودن قاب، تمرکز از روی سوژه و موضوع اصلی گرفتـه می شود.
سوژه اصلی را تا حد امکان از بخش های کم اهمیت تر در قاب تصویر فاصله بدهید و فوکوس را روی سوژه اصلی بگذارید.
بازبینی عکس و ادیت را فراموش نکنید
در آخر برای این که عکس های بهتری داشته باشید می توانید پس از عکاسی آن ها را بازبینی کنید و اگر تغییری لازم است انجام دهید.
توجه کنید عکس های شما با فرمت خام یا RAW گرفتـه شـده اند. اگر حس می کنید دوربین به خوبی نتوانسته وایت بالانس عکس را تنظیم کند، تغییرات وایت بالانس، رنگ ها، روشنی و تیرگی تصویر را آن طور که می خواهید تغییر دهید و ثبت کنید.